top of page

EHBO opleiding

Doordat wij ons inzetten als hulpverlener op evenementen is het niet meer dan normaal dat wij jaarlijks iedereen de kans geven om een opleiding EHBO te volgen.

WAAROM?

Ons streefdoel is om in heel België in elk gezin minsten 1 persoon aanwezig te hebben welke een kennis beschikt over eerste hulp. Op deze manier willen we niet alleen zorgen dat iedereen elkaar kan verder helpen maar willen we ook preventief werken. Dit houdt in dat mensen welke een EHBO cursus volgen ook beseffen waar bepaalde wonden vandaan komen en hierdoor er rekening mee houden dat deze situatie zich niet opnieuw herhaald. Verkomen is dan vaak ook beter dan genezen. Ook het inschattingsvermogen van mensen met een EHBO diploma is anders dan mensen zonder. Zij kunnen vaker inschatten wanneer bepaalde situaties maar ook wonden gevaarlijk zijn of toch minder erg zijn dan dat het in eerste instantie lijkt!

VOOR WIE?

Iedereen! Op dit moment gelden de regels dat een persoon minsten 15 jaar oud moet zijn om de cursus te volgen, mits toestemming van de ouders. Een maximum leeftijd is niet aanwezig, wij geloven dat niemand te oud is om bij te leren!

Doordat onze diploma's officieel zijn en onze cursus voldoet aan de voorwaarden van de overheid is deze ook geschikt voor mensen welke voor hun werk of studies verplicht een cursus moeten volgen. 

WAT?

De cursus zal over de meest voorkomende handelingen gaan wanneer het komt over eerste hulp. Onze belangrijkste lessen zijn dan ook reanimatie en het werken met een AED-toestel wanneer deze tot onze beschikking is. Verder komt de ABCDE-methode aanbod waarbij onze eigen veiligheid zeker niet vergeten mag worden! En leer je ook wat de nodige informatie is om te melden wanneer men in contact staat met de 112

Dit alles lijkt natuurlijk een serieuze blok maar dit wordt over meerdere lessen verspreidt en onze lesgevers zorgen ervoor dat iedereen zeker mee is.

Verder komen de kleinere handelingen zoals wonden verzorgen en windels plaatsen aanbod maar ook EHBO bij kinderen en reanimatie bij kinderen wordt behandeld.

WANNEER?

Elke jaar op een dinsdag in september gaat onze cursus van start. Gedurende 18 lessen op dinsdagavond wordt je zowel door middel van theorie als praktijk klaargestoomd voor je diploma. Deze krijg je na 2 succesvolle evaluaties af te leggen in handen na maart op onze diplomauitreiking.

Cursus 2021-2022

Onze cursus 2021-2022 gaat door!

Momenteel werken wij met een wachtlijst aangezien we door de coronamaatregels maar een groep van 10 mensen kunnen ontvangen. 

Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur ons dan zeker een bericht via ons formulier OF naar het emailadres: cursus.tessenderlo@hvk.be

bottom of page